Svinjski kare bez kosti odličan je izbor za glavno jelo za obiteljski ručak. Uz samo par sastojaka i veoma malo vremena napravite ukusni svinjski kare bez kosti.
Svinjski kare bez kosti sastojci:
- 1kg svinjskog kare bez kosti
- 1 žlica suhog ružmarina
- 1 žlica soli
- 1 žličica papra
- ¼ šalice maslinovog ulja
- ½ šalice bijelog vina
Svinjski kare bez kosti priprema:
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva Celzijusa. Napravite dresing od zgnječenog češnjaka, ružmarina, soli i papra. Oštrim nožem probodite meso na nekoliko mjesta i u otvore protisnuti češnjak.
Natrljajte svinjski kare bez kosti preostalom mješavinom češnjaka i maslinovog ulja. Stavite u tepsiju pogodnu za pećnicu. Stavite svinjski kare bez kosti u prethodno zagrijanu pećnicu, svakih 30 minuta okrećite i podlijevajte tekućinom iz posude. Kuhajte dok svinjski kare bez kosti više ne bude ružičasta u sredini, 90 minuta do 2 sata. Pečeno izvadite na pladanj i držite na toplom. Stavite posudu na štednjak na srednje jaku vatru i ulijte vino. . Pirjajte 3 do 5 minuta.
Narežite svinjski kare bez kosti i poslužite sa sokom iz tave. Idealan je uz pečeni krumpir i hladnu salatu.