Glavno jelo /

Svinjski file s pireom od bundeve i umakom od crnog vina

Image

Svinjski file u kombinaciji s pireom od bundeve i crnim vinom daje odlično jelo. Kako pripremiti Svinjski file s pireom od bundeve i umakom od crnog vina?

16.8.2021.
18:05
VOYO logo

Svinjski file s pireom od bundeve i umakom od crnog vina priprema se oko sat i pola, priprema je jednostavna, a jelo vrlo zasitno. Ovo jelo idealan je odabir za glavno jelo za sve prigode.

Svinjski file s pireom od bundeve i umakom od crnog vina sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 80 dkg svinjskog filea
  • 2 češnja češnjaka
  • 6 dkg smeđeg šećera
  • 5 dcl crnog vina
  • 4 klinčića
  • pola žličice sušene majčine dušice
  • grančica ružmarina
  • 40 dkg ljutike
  • 45 dkg hokkaido bundeve
  • 10 dkg maslaca
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Svinjski file s pireom od bundeve i umakom od crnog vina priprema:

Bundevu narežite na kockice i kuhajte na pari oko 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svinjski file narežite na medaljone i premažite uljem. Stavite ih peći na tavu, pecite sa svake strane oko četiri minute i kada je pečeno meso zamotajte ga u al foliju. Pecite ga u pećnici na 80 stupnjeva.

Za to vrijeme na masnoći od mesa stavite smeđi šećer, malo vina i karamelizirajte šećer.

KAda nastane sirup dodajte lučice, klinčić, majčinu dušicu i češnjak.

SVe prelijte crnim vinom, dodajte ružmarin i pustite da umak zavri. Kuhajte ga 10-ak minuta na laganoj vatri, izvadite lučice i dojdate malo maslaca. Kada je umak gotov, procijedite ga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bundevu stavite u sjekač dodajte maslac, začinite sa soli i napravite jednoličnu smjesu.

Pečene medaljone izvadite iz pećnice i možete ih poslužiti s pireom od bundeve i umakom od crnog vina. Svinjski file s pireom od bundeve i umakom od crnog vina možete poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo