Svinjski file s pireom od bundeve i umakom od crnog vina priprema se oko sat i pola, priprema je jednostavna, a jelo vrlo zasitno. Ovo jelo idealan je odabir za glavno jelo za sve prigode.
Svinjski file s pireom od bundeve i umakom od crnog vina sastojci:
- 80 dkg svinjskog filea
- 2 češnja češnjaka
- 6 dkg smeđeg šećera
- 5 dcl crnog vina
- 4 klinčića
- pola žličice sušene majčine dušice
- grančica ružmarina
- 40 dkg ljutike
- 45 dkg hokkaido bundeve
- 10 dkg maslaca
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Svinjski file s pireom od bundeve i umakom od crnog vina priprema:
Bundevu narežite na kockice i kuhajte na pari oko 15 minuta.
Svinjski file narežite na medaljone i premažite uljem. Stavite ih peći na tavu, pecite sa svake strane oko četiri minute i kada je pečeno meso zamotajte ga u al foliju. Pecite ga u pećnici na 80 stupnjeva.
Za to vrijeme na masnoći od mesa stavite smeđi šećer, malo vina i karamelizirajte šećer.
KAda nastane sirup dodajte lučice, klinčić, majčinu dušicu i češnjak.
SVe prelijte crnim vinom, dodajte ružmarin i pustite da umak zavri. Kuhajte ga 10-ak minuta na laganoj vatri, izvadite lučice i dojdate malo maslaca. Kada je umak gotov, procijedite ga.
Bundevu stavite u sjekač dodajte maslac, začinite sa soli i napravite jednoličnu smjesu.
Pečene medaljone izvadite iz pećnice i možete ih poslužiti s pireom od bundeve i umakom od crnog vina. Svinjski file s pireom od bundeve i umakom od crnog vina možete poslužiti.