Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Pripremite ukusan, sočan i mekan svinjski but za ručak

Svinjski but odličan je izbor za pripremu jela, veoma ukusan i slaže se uz više priloga. Uz svinjski but možete pripremiti i salatu, tjesteninu ili pire krumpir.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kod pripreme svinjskog buta možete koristiti različite sastojke.

Sastojci potrebni za pripremu svinjskog buta su:

1 komad svinjskog buta

15 suhih šljiva bez koštica

2 šalice bijelog vina

nekoliko blanširanih oguljenih badema

6 češnja češnjaka

1 nasjeckani bijeli luk

2 žlice maslaca

sol

papar

malo smeđeg šećera

Upute za pripremu svinjskog buta:

U blender stavite češnjak, nasjeckani luk, sol, papar i šalicu vina. Miješajte dok se ne sjedini.

Oštrim nožem za guljenje napravite rezove na mesu. U zareze koje ste napravili na mesu ubacite bademe i suhe šljive. Premažite svinjski but maslacem.

Stavite svinjski but u vrećicu za pećnicu, a zatim u veliku tepsiju. Meso prelijte mješavinom iz blendera.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 350 3 sata. Nakon tog vremena otvorite vrećicu pazeći pri otvaranju kako biste izbjegli opekline od pare. Meso pospite malo smeđim šećerom. Vratite u pećnicu i nastavite kuhati još pola sata podlijevajući meso vlastitim sokom dok ne porumeni.

Sa sokom preostalim u tavi, možete pripremiti umak koji ide uz vaš pire krumpir.

Ako ne koristite vrećicu za pečenje kod pripreme svinjskog buta, ostavite svinjski but da se marinira nekoliko sati prije pečenja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike