Kod pripreme svinjskog buta možete koristiti različite sastojke.
Sastojci potrebni za pripremu svinjskog buta su:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 komad svinjskog buta
- 15 suhih šljiva bez koštica
- 2 šalice bijelog vina
- nekoliko blanširanih oguljenih badema
- 6 češnja češnjaka
- 1 nasjeckani bijeli luk
- 2 žlice maslaca
- sol
- papar
- malo smeđeg šećera
Upute za pripremu svinjskog buta:
- U blender stavite češnjak, nasjeckani luk, sol, papar i šalicu vina. Miješajte dok se ne sjedini.
- Oštrim nožem za guljenje napravite rezove na mesu. U zareze koje ste napravili na mesu ubacite bademe i suhe šljive. Premažite svinjski but maslacem.
- Stavite svinjski but u vrećicu za pećnicu, a zatim u veliku tepsiju. Meso prelijte mješavinom iz blendera.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 350 3 sata. Nakon tog vremena otvorite vrećicu pazeći pri otvaranju kako biste izbjegli opekline od pare. Meso pospite malo smeđim šećerom. Vratite u pećnicu i nastavite kuhati još pola sata podlijevajući meso vlastitim sokom dok ne porumeni.
- Sa sokom preostalim u tavi, možete pripremiti umak koji ide uz vaš pire krumpir.
Ako ne koristite vrećicu za pečenje kod pripreme svinjskog buta, ostavite svinjski but da se marinira nekoliko sati prije pečenja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa