Kulinarstvo /

Kako pripremiti ukusan i mekani svinjski but ispod peke?

Image
Foto: Pixabay

Svinjski but ispod peke je jelo koje se priprema vrlo jednostavno. Pratite recept i saznajte kako se priprema sočni svinjski but ispod peke.

1.9.2022.
10:38
Pixabay
VOYO logo

Pečenje svinjskog buta ispod peke jednostavno je i bez stresa. Možete zapržiti svinjski file i ispeći ga ispod peke. Peka također zadržava toplinu pa se u njoj hrana kuha brže od kuhanja u loncu. Sastojci potrebni da se pripremi svinjski but ispod peke su:

  • svinjski but
  • temeljac od piletine
  • 3 luka narezana na kriške
  • 5 mrkvi narezane na kolutiće
  • 1/2 kg krumpira
  • slatke paprike
  • kukuruzni škrob
  • češnjak u prahu
  • luk u prahu
  • mješavina začina prema želji (chilli)
  • sol
  • smeđi šećer

Kada pripremate svinjski but ispod peke najprije u maloj posudi pomiješajte češnjak u prahu, luk u prahu, mješavinu začina, sol i šećer kako biste napravili suhu smjesu. Stavite svinjski but u lim za pečenje i natrljajte ga začinima sa svih strana. Stavite svinjetinu u tavu na štednjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakapajte maslinovo ulje na dno tave i pržite meso na srednjoj vatri sa svih strana. Narežite luk, mrkvu i krumpir i stavite u posudu ispod peke. Dobro promiješajte i pospite povrće s malo soli i začinima. Stavite svinjski but na povrće i pecite 30 minuta.

Svinjetinu izvadite i zamotajte u aluminijsku foliju. Posudu vratite ispod peke i pecite još sat vremena, dok se svinjski but ispod peke ne ispeče te poslužite. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo