Pečenje svinjskog buta ispod peke jednostavno je i bez stresa. Možete zapržiti svinjski file i ispeći ga ispod peke. Peka također zadržava toplinu pa se u njoj hrana kuha brže od kuhanja u loncu. Sastojci potrebni da se pripremi svinjski but ispod peke su:
- svinjski but
- temeljac od piletine
- 3 luka narezana na kriške
- 5 mrkvi narezane na kolutiće
- 1/2 kg krumpira
- slatke paprike
- kukuruzni škrob
- češnjak u prahu
- luk u prahu
- mješavina začina prema želji (chilli)
- sol
- smeđi šećer
Kada pripremate svinjski but ispod peke najprije u maloj posudi pomiješajte češnjak u prahu, luk u prahu, mješavinu začina, sol i šećer kako biste napravili suhu smjesu. Stavite svinjski but u lim za pečenje i natrljajte ga začinima sa svih strana. Stavite svinjetinu u tavu na štednjaku.
Nakapajte maslinovo ulje na dno tave i pržite meso na srednjoj vatri sa svih strana. Narežite luk, mrkvu i krumpir i stavite u posudu ispod peke. Dobro promiješajte i pospite povrće s malo soli i začinima. Stavite svinjski but na povrće i pecite 30 minuta.
Svinjetinu izvadite i zamotajte u aluminijsku foliju. Posudu vratite ispod peke i pecite još sat vremena, dok se svinjski but ispod peke ne ispeče te poslužite. Dobar tek!