Svinjska vratina u mliječnom umaku jedan je od načina kako možete pripremiti svinjsku vratinu. Priprema je jednostavna, nešto duže traje, ali jelo je vrlo sočno i ukusno.
Ovo jelo idealno je za sve prigode, a poslužite ga kao glavno jelo.
Svinjska vratina u mliječnom umaku sastojci:
- 1,5 kg svinjskog vrata bez kosti
- grančica ružmarina
- 5 dcl mlijeka
- 6 češnja češnjaka
- 2 lovorova lista
- 5 dcl vrhnja za kuhanje
- žlica kukuruznog škorba
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Svinjska vratina u mliječnom umaku priprema:
Svinjetinu povežite konopcem kako se ne bi raspala tijekom pečenja. Poslolite je.
Na maslinovom ulju na tavi stavite pržiti meso, pržite ga sa svih strana. Kada dobije koricu tada ga premijestite u vatrostalnu posudu i prelijte sokovima koje ste dobili nakon prženja. Ulijte mlijeko i vrhnje za kuhanje, prekrijte 2/3 mesa i dodajte cijele češnjeve češnjaka, ružmarin, kovo i neka se kuha u pećnici na 150 stupnjeva oko 180 mintua.
Meso okrenite svakih pola sata.
Kada je pećeno maknite vezicu. Umak koji je ostao u vatrostalnoj posudi procijedite i stavite kuhati. Kada zavri dodajte kukuruzni škrob i malo vode. Neka se kuha oko minute, umak se mora zgusnuti.
Mesi narežite i stavite na tanjur, preko mesa prelijte umak. Svinjska vratina u mliječnom umaku je gotova i možete je poslužiti.