Kuharica /

Svinjska vratina u mliječnom umaku

Image

Kako se priprema sočna svinjska vratina? Donosimo vam recept za pripremu jela svinjska vratina u mliječnom umaku.

18.8.2021.
18:05
VOYO logo

Svinjska vratina u mliječnom umaku jedan je od načina kako možete pripremiti svinjsku vratinu. Priprema je jednostavna, nešto duže traje, ali jelo je vrlo sočno i ukusno.

Ovo jelo idealno je za sve prigode, a poslužite ga kao glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svinjska vratina u mliječnom umaku sastojci:

  • 1,5 kg svinjskog vrata bez kosti
  • grančica ružmarina
  • 5 dcl mlijeka
  • 6 češnja češnjaka
  • 2 lovorova lista
  • 5 dcl vrhnja za kuhanje
  • žlica kukuruznog škorba
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Svinjska vratina u mliječnom umaku priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svinjetinu povežite konopcem kako se ne bi raspala tijekom pečenja. Poslolite je.

Na maslinovom ulju na tavi stavite pržiti meso, pržite ga sa svih strana. Kada dobije koricu tada ga premijestite u vatrostalnu posudu i prelijte sokovima koje ste dobili nakon prženja. Ulijte mlijeko i vrhnje za kuhanje, prekrijte 2/3 mesa i dodajte cijele češnjeve češnjaka, ružmarin, kovo i neka se kuha u pećnici na 150 stupnjeva oko 180 mintua.

Meso okrenite svakih pola sata.

Kada je pećeno maknite vezicu. Umak koji je ostao u vatrostalnoj posudi procijedite i stavite kuhati. Kada zavri dodajte kukuruzni škrob i malo vode. Neka se kuha oko minute, umak se mora zgusnuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mesi narežite i stavite na tanjur, preko mesa prelijte umak. Svinjska vratina u mliječnom umaku je gotova i možete je poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo