Svinjska mast u kolačima često se nalazi kao zamjena za maslac, margarin ili ulje. Međutim, nije uobičajeno baš koristiti svinjsku mast u kolačima, osobito u kremama.
Svinjska mast može se koristiti kao zamjena za maslac, margarin ili ulje u kolačima, ali prvenstveno pripremi biskvita. Ako slučajni nemate margarin ili maslac za kremu, nemojte koristiti svinjsku mast.
Ponekad je svinjska mast sastavni dio recepta pojedinog kolača, tada je bez problema možete koristiti. Svinjska mast se najčešće koristi u pripremi suhih kolača, a puno rjeđe u pripremi kremastih kolača. Kod korištenja svinjske masti u kolačima morate biti oprezni kako ne biste uništili pripremu kolača.
Svinjska mast se puno češće koristi za pripremu ostalih jela, osobito kod pripreme pečenja. Primjerice, kod pripreme salate također se izbjegava korištenje svinjske masti.
I na kraju svinjska mast u kolačima se može koristiti kao zamjena za maslac, margarin ili ulje, ali oprezno. Međutim, nije uvijek svinjska mast dobra zamjena.