Kuharica / Svinjetina u umaku od senfa - recept i priprema

Image
Foto: Pixbay

Svinjetina u umaku od senfa odlično je jelo koje možete pripremiti jednostavno i brzo. Pratite recept i saznajte kako se priprema svinjetina u umaku od senfa.

10.3.2023.
11:43
Pixbay
VOYO logo

Svinjetina u umaku od senfa je pravo jelo koje se može pripremiti za ručak za svaki dan. Kako se radi svinjetina u umaku od senfa?

Sastojci za svinjetinu u umaku od senfa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 svinjska kotleta
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice crnog papra
  • 1 ½ žlica suncokretovog ulja
  • 240 ml pilećeg temeljca
  • 1 vrhom pune žlice senfa
  • 120 ml vrhnja za kuhanje
  • ⅛ žličice Worcestershire umaka
  • 2 žlice svježe nasjeckanog peršina
  • svježe mljeveni crni papar

Svinjetina u umaku od senfa priprema:

Stavite pećnicu da se zagrije na 175 stupnjeva Celzijusa. Svinjetinu dobro začinite soli i paprom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tavi zagrijte ulje i pecite svinjetinu nekoliko minuta. Zatim je prebacite u lim za pečenje i pecite u pećnici do 6 minuta.

U tavu koju ste prethodno koristili stavite pileći temeljac i kuhajte 4 minute. Dodajte senf, vrhnje i Worcestershire umak. Pustite da zavrije i kuhajte 5 minuta kako bi se umak od senfa zgusnuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je svinjetina pečena, pustite je da se odmori nekoliko minuta na limu za pečenje. Zatim je servirajte na tanjur i prelijte umakom od senfa. Kao dekoraciju, po želji na vrh stavite peršin i crni papar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo