Svinjetina u umaku od senfa je pravo jelo koje se može pripremiti za ručak za svaki dan. Kako se radi svinjetina u umaku od senfa?
Sastojci za svinjetinu u umaku od senfa:
- 4 svinjska kotleta
- ½ žličice soli
- ½ žličice crnog papra
- 1 ½ žlica suncokretovog ulja
- 240 ml pilećeg temeljca
- 1 vrhom pune žlice senfa
- 120 ml vrhnja za kuhanje
- ⅛ žličice Worcestershire umaka
- 2 žlice svježe nasjeckanog peršina
- svježe mljeveni crni papar
Svinjetina u umaku od senfa priprema:
Stavite pećnicu da se zagrije na 175 stupnjeva Celzijusa. Svinjetinu dobro začinite soli i paprom.
Na tavi zagrijte ulje i pecite svinjetinu nekoliko minuta. Zatim je prebacite u lim za pečenje i pecite u pećnici do 6 minuta.
U tavu koju ste prethodno koristili stavite pileći temeljac i kuhajte 4 minute. Dodajte senf, vrhnje i Worcestershire umak. Pustite da zavrije i kuhajte 5 minuta kako bi se umak od senfa zgusnuo.
Kada je svinjetina pečena, pustite je da se odmori nekoliko minuta na limu za pečenje. Zatim je servirajte na tanjur i prelijte umakom od senfa. Kao dekoraciju, po želji na vrh stavite peršin i crni papar.