Kuharica /

Svinjetina u umaku od senfa - recept i priprema

Image
Foto: Pixbay

Svinjetina u umaku od senfa odlično je jelo koje možete pripremiti jednostavno i brzo. Pratite recept i saznajte kako se priprema svinjetina u umaku od senfa.

10.3.2023.
11:43
Pixbay
VOYO logo

Svinjetina u umaku od senfa je pravo jelo koje se može pripremiti za ručak za svaki dan. Kako se radi svinjetina u umaku od senfa?

Sastojci za svinjetinu u umaku od senfa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 svinjska kotleta
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice crnog papra
  • 1 ½ žlica suncokretovog ulja
  • 240 ml pilećeg temeljca
  • 1 vrhom pune žlice senfa
  • 120 ml vrhnja za kuhanje
  • ⅛ žličice Worcestershire umaka
  • 2 žlice svježe nasjeckanog peršina
  • svježe mljeveni crni papar

Svinjetina u umaku od senfa priprema:

Stavite pećnicu da se zagrije na 175 stupnjeva Celzijusa. Svinjetinu dobro začinite soli i paprom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tavi zagrijte ulje i pecite svinjetinu nekoliko minuta. Zatim je prebacite u lim za pečenje i pecite u pećnici do 6 minuta.

U tavu koju ste prethodno koristili stavite pileći temeljac i kuhajte 4 minute. Dodajte senf, vrhnje i Worcestershire umak. Pustite da zavrije i kuhajte 5 minuta kako bi se umak od senfa zgusnuo.

Kada je svinjetina pečena, pustite je da se odmori nekoliko minuta na limu za pečenje. Zatim je servirajte na tanjur i prelijte umakom od senfa. Kao dekoraciju, po želji na vrh stavite peršin i crni papar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo