Svinjski odresci prženi u tavi u kremastom umaku od gljiva i češnjaka oduševit će vas.
Sastojci potrebni za pripremu svinjetine u umaku od gljiva:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 4 svinjska kotleta
- sol
- papar
- pola žličice mljevene paprike
- 3 žlice maslaca
- 2 žlice maslinovog ulja
- 225 g gljiva, narezanih na ploške
- pola glavice luka, sitno nasjeckano
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- žlica brašna
- 1 i pol šalica pilećeg temeljca
- žlica peršina
Upute za pripremu svinjetine u umaku od gljiva:
- Svinjske kotlete s obje strane začinite paprikom, soli i paprom.
- Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri; dodajte 2 žlice maslaca. Pržite svinjske kotlete dok ne porumene dok sredina više ne bude ružičasta, 2 do 4 minute po strani. Izvadite svinjske kotlete iz tave i ostavite sa strane.
- Otopite preostali maslac u istoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte gljive i kuhajte dok ne porumene i ne ispari višak vlage, oko 5 minuta. Dodajte češnjak i senf; kuhajte dok češnjak ne zamiriše, oko 1 minutu.
- Dodajte brašno u tavu, miješajući da uklonite sve grudice. Polako dodajte goveđu juhu, miješajući dok se ne sjedini. Posolite i popaprite. Smanjite vatru na srednju i pirjajte, često miješajući, dok se umak ne zgusne, oko 5 minuta.
- Vratite svinjske kotlete u tavu i kuhajte dok se ne zagriju, oko 1 minutu.
- Svinjetinu u umaku od gljiva poslužite toplu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa