Glavni obrok / Svinjetina u pećnici s krumpirom - recept i priprema

Image

Svinjski kotleti u pećnici s krumpirom savršena je nedjeljna večera. Priprema svinjetine u pećnici s krumpirom jednostavna je i puna raznih začina.

3.3.2023.
15:30
VOYO logo

Nakon pečenja u pećnici, svinjetina će biti veoma ukusna i mekana.

Sastojci potrebni za pripremu svinjetine u pećnici s krumpirom su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1,5 kg svinjskih lopatica
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 2 žličice soli
  • 2 žličice crnog papra
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica luka u prahu
  • 1 žličica paprike
  • 2 luka narezana na komade
  • 3 mrkve
  • 1,5 kg mladog krumpira
  • 2 šalice soka od jabuke
  • 1 grančica svježeg ružmarina

Upute za pripremu svinjetine u pećnici s krumpirom:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
  2. Ulje utrljajte na svinjetinu. U maloj posudi pomiješajte sol, papar, češnjak u prahu, luk u prahu i papriku. Svinjetinu pospite mješavinom začina. Stavite masnu stranu prema gore u posudu za pečenje.
  3. Pecite, nepokriveno, u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva 30 do 45 minuta. Smanjite temperaturu pećnice na 180 stupnjeva i nastavite kuhati još 1 sat.
  4. Izvadite pečenje iz pećnice i oko mesa stavite komade luka, mrkve i krumpira. Na povrće prelijte sok od jabuke. Povrće začinite solju i paprom. Na vrh stavite grančicu ružmarina.
  5. Kuhajte još 1 do 1 1/2 sat ili dok povrće i krumpir ne omekšaju, a meso se lako reže vilicom. Povrće dodatno začinite solju i paprom po ukusu i poslužite vruće.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo