Kuharica /

Svinjetina u mlijeku iz pećnice

Image

Kako pripremiti sočan svinjski kare? Saznajte recept za pripremu jela Svinjetina u mlijeku iz pećnice.

18.8.2021.
17:53
VOYO logo

Sočni svinjski kare možete pripremiti u jelu svinjetina u mlijeku iz pećnice. Ovo glavno jelo idealno je za sve prigode, priprema je nešto zahtjevnija, ali jelo je vrlo ukusno i sočno.

Za pripremu svinjetine u mlijeku iz pećnice potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1,2 kg svinjeskog karea bez kostiju
  • 1,5 dcl maslinovog ulja
  • 1,2 l mlijeka
  • 0,1 dcl vinskog octa
  • 2 češnja češnjaka
  • grančica ružmarina
  • 6 klekovih boba
  • sol
  • papar

Svinjetina u mlijeku iz pećnice priprema:

U posudu ulijte maslinovo ulje, ocat te začinite sa soli i paprom. Dodajte listiće češnjaka i izmiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vatrostalnu posudu stavite meso koje ste povezali vezicom kako se ne bi razdvojilo kod pečenja. DOdajte klekove bobem ružmarin i prelijte marinadom koju ste napravili. Neka sve zajedno odstoji u hladnjaku preko noći.

Prije pečenje ulijte mlijeko i stavite peći na 180 stupnjeva oko sat vremena. Meso okrenite i stavite peći još pola sata na 200 stupnjeva.

Kada je meso pečeno, izvadite ga iz vatrostalne posude, a iz umaka od pečenja izvadite kleokve bobe i ružarin. Prelijte umak u posudu i miksajte ga štapnim mikserom te ostavite neka vrije oko dvije minute.

Meso narežite i poslužite uz umak. Svinjetina u mlijeku iz pećnice je gotova i možete ju poslužiti uz prilog prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo