Sočni svinjski kare možete pripremiti u jelu svinjetina u mlijeku iz pećnice. Ovo glavno jelo idealno je za sve prigode, priprema je nešto zahtjevnija, ali jelo je vrlo ukusno i sočno.
Za pripremu svinjetine u mlijeku iz pećnice potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 1,2 kg svinjeskog karea bez kostiju
- 1,5 dcl maslinovog ulja
- 1,2 l mlijeka
- 0,1 dcl vinskog octa
- 2 češnja češnjaka
- grančica ružmarina
- 6 klekovih boba
- sol
- papar
Svinjetina u mlijeku iz pećnice priprema:
U posudu ulijte maslinovo ulje, ocat te začinite sa soli i paprom. Dodajte listiće češnjaka i izmiješajte.
U vatrostalnu posudu stavite meso koje ste povezali vezicom kako se ne bi razdvojilo kod pečenja. DOdajte klekove bobem ružmarin i prelijte marinadom koju ste napravili. Neka sve zajedno odstoji u hladnjaku preko noći.
Prije pečenje ulijte mlijeko i stavite peći na 180 stupnjeva oko sat vremena. Meso okrenite i stavite peći još pola sata na 200 stupnjeva.
Kada je meso pečeno, izvadite ga iz vatrostalne posude, a iz umaka od pečenja izvadite kleokve bobe i ružarin. Prelijte umak u posudu i miksajte ga štapnim mikserom te ostavite neka vrije oko dvije minute.
Meso narežite i poslužite uz umak. Svinjetina u mlijeku iz pećnice je gotova i možete ju poslužiti uz prilog prema želji.