Svinjetina s tjesteninom u umaku od rajčice jelo je koje će vas oduševiti. Jednostavno se priprema, vrlo je zasitno i idealno za sve prigode.
Za pripremu ovog jela potreban vam je svinjski but.
Svinjetina s tjesteninom u umaku od rajčice sastojci:
- 50 dkg svinjskog buta
- 12 dkg tjestenine
- 25 dkg pasirane rajčice
- 2 glavice luka
- 2 dkg meda od bagrema
- 10 dkg sjeckane rajčice
- talijanska mješavina začina
- žlica umaka od ljutih papričica
- maslinovo ulje
- sol
Svinjetina s tjesteninom u umaku od rajčice priprema:
Meso narežite na kockice.
Zagrijte ulje u loncu i stavite pržiti meso, pržite ga sa svih strana oko 5 minuta. Nakon toga dodajte luk koji ste nasjeckali i poslite. Pržite još oko tri minute.
Kada luk omekša dodajte umak od ljutih papričica i med. Na kraju dodajte pasiranu rajčicu.
Začinite s talijanskom mješavinom začina i pirjajte oko 10 minuta.
Lagano dodajte malo vode i promiješajte, neka se kuha na laganoj vatri. Nakon 40 minuta kuhanja dodajte tjesteninu i kada se tjestneina skuha dojdate sjeckanu rajčnicu i peršin. Sve dobro izmiješajte i maknite s vatre.
Svinjetina s tjesteninom u umaku od rajčice je gotova i možete je poslužiti.