Potrebne su vam ideje za svečana predjela? Započnite svoje svečanosti ovim jednostavnim i impresivnim receptima za svečana predjelima koji će oduševiti sve goste. Za početak pripremite ovo svečano predjelo od cherry rajčica i sira.
Sastojci:
- 500 g cherry rajčica
- 120 g izmrvljenog feta sira
- 100 g sitno nasjeckanog crvenog luka
- 120 ml maslinovog ulja
- 60 ml crvenog vinskog octa
- žlica sušenog origana
- soli i svježe mljevenog crnog papra po ukusu
Kako se priprema ovo svečano predjelo od cherry rajčica sa sirom?
Odrežite tanku krišku od vrha svake rajčice. Izdubite i bacite pulpu. Preokrenite rajčice na papirnate ručnike da se ocijede. Pomiješajte sir i luk te stavite žlicom u rajčice.
U maloj zdjeli pjenjačom izmiješajte ulje, ocat, origano, sol i papar. Žlicom prelijte rajčice. Pokrijte i ostavite u hladnjaku 30 minuta ili dok ne budete spremni za posluživanje.
Još jedno super zanimljivo svečano predjelo su šparoge umotane u pršut.
Sastojci:
- Oko 150 grama tanko narezanog pršuta ili šunke
- 16 svježih šparoga, orezanih
- 120 ml džema od maline
- 30 ml balzamičnog octa
Kako pripremiti ovo svečano predjelo?
Ploške pršuta prepolovite. Oko svake šparoge omotajte komad pršuta i učvrstite krajeve čačkalicama.
Pecite šparoge, poklopljene, na namašćenoj tavi na srednjoj vatri 6-8 minuta ili dok pršut ne postane hrskav, okrećući jednom. Na kraju bacite čačkalice.
U maloj posudi prikladnoj za mikrovalnu pećnicu stavite džem i ocat u mikrovalnu na najjače 15-20 sekundi ili dok se džem ne otopi. Poslužite sa šparogama.