Tržnice su prepune mirisnih, slasnih, domaćih jagoda. Njihovo će vrijeme kratko trajati i zato ih iskoristite! Sigurni smo da imate punu bilježnicu sjajnih recepata za deserte od jagoda, ali Mirjana Špoljar servirala je jedan poseban.
Sastojci:
Biskvit
- 3 jaja
- 8 dag šećera
- 1 vanilin šećera
- 9 dag glatkog brašna
- 0,5 dl mlijeko
- 0,5 dl ulja
- 25 dag piškota
Krema
- 2 pudinga od vanilije
- 8 dl mlijeka
- 12 dag šećera
- 1 vanilin šećer
- 30 dag margarina s maslacem
- 50 dag svježih jagoda
- 10 dag pistacija
Priprema
1. Biskvit:
Jaja pjenasto izmiješamo sa šećerom i vanilin šećerom. Dodamo mlijeko te prosijano brašno te ulje. Pečemo 5 min na 170ᵒ C. Na dno kalupa stavimo biskvit. Stranice kalupa obložimo piškotama te u sredinu stavljamo kremu.
2. Krema:
Skuhamo puding, ostavimo ga da se ohladi te dodamo Zvijezda margarin s maslacem. Pjenasto izmiješamo kremu i dodamo na kockice rezane jagode. Kolač dekoriramo svježim jagodama i pistacijom.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!