Sušeno voće /

Jednostavan i praktičan način sušenja voća u mikrovalnoj pećnici

Image
Foto: Pixabay

Umjesto da kupujete otmjeni dehidrator za voće, možete osušiti voće u mikrovalnoj. Sušenje voća u mikrovalnoj vrlo je jednostavno.

11.6.2022.
13:56
Pixabay
VOYO logo

potrebno je puno vremena za sušenje voća u mikrovalnoj. Primjerice za jabuke, kruške i mango sušenje traje između 30 i 45 minuta.

Ono što se događa kod sušenja voća u mikrovalnoj je nekako nevjerojatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite narezano voće u mikrovalnu pećnicu, provjerite malo kasnije i imat ćete komade voća koji su po teksturi negdje između voćne kože i čipsa od jabuke.

Ponegdje mekano i gumeno, a na drugim mjestima suho i hrskavo, zadovoljit će vaše želje za sušenim voćem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sušenje voća u mikrovalnoj postupak:

  • Voće narežite na tanke ploške, no ne pre tanke jer će se zalijepiti.
  • Operite i osušite rotirajuću ploču mikrovalne pećnice jer ćete svoje voće stavljati izravno na nju.
  • Stavite kriške voća na mikrovalnu pećnicu, dajući im malo prostora za disanje.
  • Postavite mjerač vremena na 30 minuta. Provjerite koristite li postavku "odmrzavanje".
  • Provjerite ponovno 30 minuta kasnije i okrenite voće. Možda je gotovo, za narezanu jabuku potrebno je samo 30 do 33 minute, a kruška i mango trebali su blizu 45 minuta.
  • Prebacite voće na rešetku za hlađenje. Ako još uvijek nije tako hrskavo koliko biste željeli, možete ga dodatno dehidrirati u pećnici na niskoj temperaturi (100° do 150° C).

Divite se onome što je vaša mikrovalna pećnica učinila za vas i odgovorite s "da" na sušeno voće u mikrovalnoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo