potrebno je puno vremena za sušenje voća u mikrovalnoj. Primjerice za jabuke, kruške i mango sušenje traje između 30 i 45 minuta.
Ono što se događa kod sušenja voća u mikrovalnoj je nekako nevjerojatno.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stavite narezano voće u mikrovalnu pećnicu, provjerite malo kasnije i imat ćete komade voća koji su po teksturi negdje između voćne kože i čipsa od jabuke.
Ponegdje mekano i gumeno, a na drugim mjestima suho i hrskavo, zadovoljit će vaše želje za sušenim voćem.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sušenje voća u mikrovalnoj postupak:
- Voće narežite na tanke ploške, no ne pre tanke jer će se zalijepiti.
- Operite i osušite rotirajuću ploču mikrovalne pećnice jer ćete svoje voće stavljati izravno na nju.
- Stavite kriške voća na mikrovalnu pećnicu, dajući im malo prostora za disanje.
- Postavite mjerač vremena na 30 minuta. Provjerite koristite li postavku "odmrzavanje".
- Provjerite ponovno 30 minuta kasnije i okrenite voće. Možda je gotovo, za narezanu jabuku potrebno je samo 30 do 33 minute, a kruška i mango trebali su blizu 45 minuta.
- Prebacite voće na rešetku za hlađenje. Ako još uvijek nije tako hrskavo koliko biste željeli, možete ga dodatno dehidrirati u pećnici na niskoj temperaturi (100° do 150° C).
Divite se onome što je vaša mikrovalna pećnica učinila za vas i odgovorite s "da" na sušeno voće u mikrovalnoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa