Stolisnik raste na našim pašnjacima, a savršen je za sušenje. Jedna je od prvih biljaka koja počinje rasti u proljeće i cvate cijelo ljeto. Isprobajte sušenje stolisnika za čaj i uživajte u divnim okusima prirode.
Kako izgleda sušenje stolisnika za čaj? Kuhinjskim škarama odrežite cvjetne glavice sa stabljika, što bliže cvjetovima. Zatim, držeći vrh stabljike jednom rukom, prijeđite rukom niz stabljiku od vrha do dna kako biste uklonili lišće. Ako ste odrezali stabljike s više grana, izrežite ih na pojedinačne stabljike prije uklanjanja lišća. Mnogo je lakše. Stolisnik možete sušiti u pećnici na niskoj temperaturi ili samo rasporedite začinsko bilje na lim za kekse i sušiti na zraku.
Stavite pećnicu na najnižu temperaturu kako ne biste zagorili ili skuhali začinsko bilje i često provjeravajte. Začinsko bilje je "gotovo" kada se komadići lako i čisto lome. Osušeni stolisnik stavite u posudu za čuvanje i čuvajte na hladnom, suhom i tamnom mjestu. Obavezno označite svoju posudu - sušeno bilje obično izgleda isto i lako je zaboraviti koja je koja staklenka.