Sušeni lovorov list najčešće se koristiti u kuhinji kao začin. Lovorov list možete i sami posušiti. Sušenje lovorovog lista moguće je na suncu ili dehidracijom.
Sušenje lovorovog lista na suncu
Ako volite uradi sam projekte, napravite solarni dehidrator za listove lovora. Započnite s temeljitim čišćenjem starih prozorskih paravana, a zatim ih izrežite tako da stane na veliki lim za pečenje. To omogućuje da zrak cirkulira ispod lovorovog lista. Stavite čisti list lovora u jednom sloju na vrh mreže i lim za pečenje. Postavite svoj solarni dehidrator na trijem, na veliku prozorsku dasku ili na bilo koji drugi jako osvijetljen, topli prostor. Provjeravajte list lovora tijekom dana, povremeno okrećući. Na suhom, sunčanom danu vaš se lovorov list može osušiti za samo nekoliko sati.
Dehidracija lovorovog lista
Ako imate dovoljno sreće da imate pristup dehidratoru za hranu, ovo je daleko najlakša metoda za sušenje lovorovog lista. Isperite listove lovora pod hladnom vodom, uklonite peteljke i nasjeckajte lovorov list na komade od otprilike 0.7 cm. Listove lovora blanširajte u kipućoj vodi uz pomoć sitnog sita trideset sekundi. Rasporedite komade na posude za sušenje i dehidrirajte prema uputama proizvođača. Mnogi dehidratori imaju posebne postavke za sušenje biljki kao u ovom slučaju, lovorovog lista.