Kulinarstvo /

Kratki vodič i savjeti za sušenje bijelog luka

Image
Foto: Pixabay

Jeste li znali da sušenjem bijelog luka možete produljiti rok trajanja bijelog luka? Što sve trebate znati o sušenju bijelog luka.

16.11.2022.
10:08
Pixabay
VOYO logo

Sušenje bijelog luka može biti odličan način da bijeli luk sačuvate mjesecima ili godinama. Vrtlari često koriste postupak sušenja nakon berbe bijelog luka kako bi mu produljili vijek trajanja. To rade tako da režnjeve bijelog luka nasjeckaju ili samelju i zatim peku u pećnici na niskoj temperaturi dok režnjevi ne postanu krhki. No, kako funkcionira sušenje bijelog luka?

Kako biste započeli sušenje bijelog luka najprije zagrijte pećnicu na 80°C. Ogulite bijeli luk te razdvojite glavicu bijelog luka na pojedinačne češnjeve. Da biste ogulili bijeli luk, jednostavno uklonite vanjsku papirnatu ljusku. Nakon što ste uklonili vanjsku ljusku bijelog luka, oštrim nožem usitnite ili narežite svaku glavicu bijelog luka na ploške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeće što trebate učiniti za sušenje bijelog luka je raspoređivanje komadića bijelog luka u jednom sloju na pleh obložen papirom za pečenje. Pokušajte razmaknuti komade bijelog luka tako da se ne dodiruju. Pecite bijeli luk trideset minuta. Sušenje bijelog luka je gotovo kada se smrvi ili lako lomi u rukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo