Svijet štrudla /

Kako se radi ukusna i sočna štrudla od lisnatog tijesta?

Image

Savršena štrudla od lisnatog tijesta gotova je za manje od sat vremena. Kako se radi ukusna i sočna štrudla od lisnatog tijesta?

1.9.2022.
14:00
VOYO logo

Ako više ne znate što biste napravili za desert, ovo je idealna prilika da napravite nešto novo. Sa štrudlom od lisnatog tijesta zasigurno nećete pogriješiti.

Sastojci za štrudlu od lisnatog tijesta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 jabuke - oguljene, očišćene od koštice i nasjeckane
  • ½ šalice grožđica
  • ¾ šalice bijelog šećera
  • ½ šalice nasjeckanih oraha
  • 2 žličice mljevenog cimeta
  • ½ pakiranja smrznutog lisnatog tijesta, odmrznutog
  • 1 žlica brašna
  • 1 jaje
  • žlica šećera ili po ukusu

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Pomiješajte jabuke, 3/4 šalice šećera, grožđice, orahe i cimet u velikoj zdjeli za nadjev. Ravnu radnu površinu lagano pospite brašnom.

Lisnato tijesto razmotajte i lagano pospite brašnom. Malo razvaljajte i podijelite na 3 jednaka dijela. Žlicom stavljajte nadjev u središnji dio, zatim preklopite preko lijevog dijela i premažite jajetom. Savijte desni dio na vrhu, baš kao pismo. U gornjem sloju štrudle od jabuka napravite plitke dijagonalne rezove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premažite jajetom i pospite 1 žlicom šećera. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok štrukla od lisnatog tijesta ne nabubri i ne porumeni, 25 do 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo