Plijesan bilo gdje se nalazila nikada nije dobar znak, a pogotovo kada se nalazi na hrani. Čak i najmanja naznaka plijesni na hrani ljude će potaknuti da je bace u strahu od kvarenja. Da li je bijela plijesan na hrani uvijek loša i da li hranu treba baciti saznajte u nastavku.
Bijela plijesan na hrani se obično javlja na suhomesnatim proizvodima. Može se reći da je bijela plijesan na hrani poput kobasica, kulena i slično normalna jer ona uspješno zrenje proizvoda. Bijela plijesan na hrani, također sprečava da u hranu uđu sunčeve zrake pa na taj način čuva njihovu boju.
Također, još jedna od prednosti bijele plijesni je što će proizvod čuvati od isušivanja.
No, ipak treba pripaziti na boju plijesni na hrani. Ukoliko se radi o žutoj ili bijeloj plijesni, tada se radi o opasnim sporama i hrana se u tom slučaju uvijek mora baciti. Zato prije konzumacije suhomesnatih proizvoda uvijek provjerite boju plijesni.