Pitanje „Što za večeru?“ je vrlo često, ali mi smo tu da vam damo odgovor. Prvi recept za večeru je losos.
Sastojci potrebni za ovu ukusnu večeru su:
- 4 fileta lososa
- 70 grama oraha
- 3 žlice javorovog sirupa
- žlica jabučnog octa
- žlica dimljene paprike
- luk u prahu
- sol i papar.
Za pripremu ove ideje što za večeru najprije filete lososa stavite na lim za pečenje i začinite solju i crnim paprom. Kombinirajte orahe, javorov sirup, ocat, papriku i luk u prahu u posudu i miksajte dok se tekstura ne počne mrviti. Na svaki file lososa žlicom stavljajte prethodno izmiksanu mješavinu, prekrivajući cijelu gornju površinu. Stavite filete lososa u hladnjak na 2 do 3 sata.
Kada se losos ohladio, zagrijte pećnicu na 220°C. Losos pecite u zagrijanoj pećnici dok se riba lako ne ljušti vilicom, 12 do 14 minuta. Ova izvrsna ideja što za večeru lagano se i brzo pripremi.
Sljedeći recept za večeru je piletina sa limunom. Sastojci za ovu večeru su:
- svježi sok od limuna
- 2 narezana limuna
- maslinovo ulje
- origano
- sol i mljeveni crni papar
- 8 pilećih bataka
- 6 režanja češnjaka.
U zdjeli umutite sok od limuna, ulje i origano. Začinite solju i paprom. Dodajte piletinu i češnjak i prelijte premazom. Pokrijte i ohladite 4 do 8 sati.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Zagrijte veliku tavu otpornu na pećnicu na umjerenoj vatri. Uklonite piletinu iz marinade. Piletinu kuhajte u dvije serije, sa kožom prema dolje, dok koža ne postane hrskava, 9 do 10 minuta. Izlijte višak masnoće između serija, ako je potrebno.
Vratite svu piletinu, sa kožom gore, i sve nakupljene sokove u tavu. U tavu dodajte kriške limuna i ostatak marinade. Pecite dok termometar za trenutno očitanje umetnut u najdeblji dio ne dosegne 80°C, 25 do 30 minuta.
Ove jednostavne ideje što za večeru spasit će vas od istih monotonih večera iz restorana.