Surimi štapići su vrsta prerađenog proizvoda od morskih plodova koji se proizvodi od mljevenog ribljeg mesa i ribljeg ulja. Popularni su u Japanu, gdje su poznate kao kamaboko. Surimi štapići dolaze u mnogo različitih oblika, veličina i tekstura. Mogu se koristiti za izradu sushija. Mogu se koristiti i kao ukras ili za stvaranje hrskave korice na prženoj hrani.
Kada znate što su surimi štapići, važno je znati za što se surimi štapići koriste u kuhinji. Surimi štapići predstavljaju izvrsnu alternativu drugim vrstama morskih proizvoda, kao što su škampi ili lignje, koji često nisu dostupni u vrijeme kada su vam najpotrebniji.
Surimi štapići nisu samo alternativa mesu nego i zdrava opcija jer imaju manje masti od mesa. Također je važno napomenuti da imaju dobru količinu proteina i vlakana što ih čini izvrsnim za osobe s dijabetesom ili žele smršaviti. Surimi štapići se često koriste u japanskoj kuhinji jer se mogu oblikovati u oblike i brzo kuhati. Također se koriste u raznim drugim kuhinjama kao što su tajlandska, korejska i kineska.