Čuvanje blitve /

Što je važno kod zamrzavanje blitve bez blanširanja?

Image

Svježa blitva može vrlo kratko stajati u hladnjaku pa ukoliko ste ljubitelj blitve tijekom ljeta svježu blitvu možete zamrznuti i pripremati i u zimskim mjesecima. Što je važno kod zamrzavanje blitve bez blanširanja

14.7.2022.
13:05
VOYO logo

Blitvu je potrebno dobro pripremiti prije zamrzavanja kako bi njezina boja i okus bili što bolji te sačuvate što više hranjivih tvari.

Ako zamrzavate blitvu bez blanširanja morate imate na umu da bi mogla promijeniti boju, okus i teksturu, jer blanširanje povrće zaustavljanja djelovanje enzima koji može uzrokovati gubitak okusa i boje, također gubitak hranjivih tvari. Najbolje bi bilo da za smrzavanje blitve bez blanširanja uberete ili kupite manje listove izrazito zelene boje bez oštećenja, a stabljika neka bude čvrste i hrskave strukture, tako ste sigurni da je blitva svježa. Dobro ih operete u tekućoj, mlakoj vodi, uklonite zemlju i ostalu prljavštinu te odrežete stabljiku blitve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije zamrzavanja blitve bez blanširanja možete ju ovisno o vašim željama narezati na duge trakice ili kvadratiće. Na ovaj način smrznutu blitvu možete čuvati 8-10 mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo