Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Što je riblji paprikaš? Kako se priprema tradicionalni riblji paprikaš?

Želite pripremiti tradicionalni slavonski riblji paprikaš? Ne tražite dalje. Donosimo sočan recept za pikantni riblji paprikaš.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Postoji mnogo recepata za riblji paprikaš. Riblji paprikaš je rijetki, jušni gulaš, pun okusa paprike, a veliki komadi ribe često su bez kostiju. Obično se poslužuje s tjesteninom, slično tagliatelle, i jede se u dva slijeda. Prvo se tekućina iz jela prelije preko rezanaca i jede kao juha. Zatim se komadi ribe jedu kao glavno jelo.

Sastojci za riblji paprikaš su:

2 žlice ulja

2 glavice luka, mljevene

1 žlica slatke paprike

1 žlica ljute paprike

2 žlice paste od rajčice

2 žličice soli

1,5 kg slatkovodne ribe, kao što su pastrva, štuka ili som, očišćene i izrezane na velike komade

120 ml bijelog vina

1 do 2 male ljute papričice

500 grama širokih rezanaca od jaja, kuhanih

2 litre vode

Kada pripremate riblji paprikaš najprije zagrijte ulje u velikoj posudi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pirjajte. Kad omekša, pospite i slatku i ljutu papriku, promiješajte pa dodajte pastu od rajčice. Ulijte 2 litre vode, posolite i stavite ribu u temeljac. Pirjajte na srednjoj vatri oko 45 minuta pa dodajte vino i ljute papričice te nastavite pirjati još 15 minuta. Rezance možete dodati izravno ili prelijte tekućinu preko rezanaca i uživajte u paprikašu, nakon čega slijedi riba kao glavno jelo. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike