Kuharica /

Što je ramstek - kako pripremiti ramstek

Image

Što je ramstek? Kako pripremiti ramstek? Ramstek je najboli dio govedine ili junetine, a najbolji je slabo ili srednje pečeni.

1.1.2022.
17:08
VOYO logo

Ramstek je najbolji odrezak govedine ili junetine za one koji traže svega po malo u jednom odresku. Meso nije ni previše masno ni presuho.

Kako pripremiti ramstek i što je sve potrebno za njegovu pripremu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za pripremu ramsteka:

  • komad junećeg mesa
  • sol
  • papar
  • maslac
  • češnjak
  • začinskog bilja

Priprema ramsteka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ramstek posolite dva sata prije pripreme, a popaprite neposredno prije pečenja. Zagrijte malo ulja na tavi i dodajte ramstek, komadić maslaca, malo češnjaka i začinsko bilje prema želji.

Pecite ravnomjerno sa svake strane dok ne bude ispečen prema vašoj želji. Najbolji ramstek je slabo ili srednje pečeni.

Nakon što ste ispekli ramstek ostavite ga nekoliko minuta neka odstoji prije posluživanja. Poslužite ramstek preliven sokovima od pečenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo