Probali ste naravni odrezak, ali ne znate što je naravni odrezak? Koja vrsta mesa je naravni odrezak? Naravni odrezak je odrezak najčešće teleći ili svinjski odrezak.
Za pripremu naravnog odreska potrebna je dobra priprema, a sam postupak pečenja brzo je gotov. Najprije stavite naravni odrezak u vrećicu i istucite ga batom za meso. Nakon toga marinirajte sa soli, paprom i začinima prema želji. Neka kratko odstoji u marinadi i možete krenuti s pripremom.
Donosimo vam recept za pripremu naravnog odreska s umakom od gljiva.
Sastojci za pripremu naravnog odreska:
- 20 dkg odreska
- 5 žlica brašna
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- luk
- 2 češnja češnjaka
- 20 dkg smeđih gljiva
- 3 žlice maslaca
- 3 žlice brašna
- 5 dcl temeljca
Priprema naravnog odreska:
Odreske istucite batom i začinite po želji. Nakon toga uronite odreske u brašno. Na tavi na vrućem ulju pecite odreske po 3 minute sa svake strane ili dok ne budu pečeni.
Nakon toga dodajte luk i kuhajte 2-3 minute dok luk ne postane proziran, zatim dodajte češnjak i lagano pirjajte. Dodajte narezane gljive u tavu i pirajte još 3 minute dok ne porumene i ne omekšaju.
U drugoj tavi otopite maslac i dodajte brašno. Pirjajte oko minute te polako dajate temeljac uz stalno miješanje. Kada se umak zgusne poslužite ga s naravnim odreskom.
Naravni odrezak poslužite uz umak i prilog prema izboru.