Srdela je morska riba i za većinu Dalmatinaca najbolja i najzdravija. Srdela sadrži veliku količinu proteina, omega-3 kiselina, vitamina te malu količinu kalorija. Kako najjednostavnije pripremiti srdelu na roštilju?
Sastojci za pripremu srdela na roštilju:
- srdele
- sol
- maslinovo ulje
- peršin
- bijeli luk
- limun
Priprema srdele na roštilju:
Prije svega trebate napraviti žar na roštilju te srdelu očistiti od iznutrica i oprati je pod mlazom vode. Idući korak je začiniti srdele sa soli i po uljiti ih. Nakon toga rešetku roštilja također treba dobro nauljiti.
Ne trebate čekati da se rešetke jako zagriju već prije možete poredati srdele. U međuvremenu kako vam se srdele peku narežite na sitno peršin i bijeli luk te ga dodajte u maslinovo ulje. Srdele se peku 4 minute sa svake strane.
Kada su gotove prelite ih mješavinom maslinovog ulja, peršina i bijelog luka. Srdele s roštilja poslužite uz limun.