Jela s roštilja /

Kako se pripremaju srdele na roštilju?

Image
Foto: Pixabay

Srdele na roštilju ili poznatije srdele na gradele izvrsno je jelo za sve ljubitelje ribe i roštilja. Kako se pripremaju srdele na roštilju?

19.8.2022.
16:04
Pixabay
VOYO logo

Srdela je morska riba i za većinu Dalmatinaca najbolja i najzdravija. Srdela sadrži veliku količinu proteina, omega-3 kiselina, vitamina te malu količinu kalorija. Kako najjednostavnije pripremiti srdelu na roštilju?

Sastojci za pripremu srdela na roštilju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • srdele
  • sol
  • maslinovo ulje
  • peršin
  • bijeli luk
  • limun

Priprema srdele na roštilju:

Prije svega trebate napraviti žar na roštilju te srdelu očistiti od iznutrica i oprati je pod mlazom vode. Idući korak je začiniti srdele sa soli i po uljiti ih. Nakon toga rešetku roštilja također treba dobro nauljiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne trebate čekati da se rešetke jako zagriju već prije možete poredati srdele. U međuvremenu kako vam se srdele peku narežite na sitno peršin i bijeli luk te ga dodajte u maslinovo ulje. Srdele se peku 4 minute sa svake strane.

Kada su gotove prelite ih mješavinom maslinovog ulja, peršina i bijelog luka. Srdele s roštilja poslužite uz limun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo