Koji je najbolji način za spremanje rajčica za zimu? Rajčice možete jednostavno spremiti za zimu tako da ih konzervirate. Kako konzervirati rajčice za zimu?
Sastojci potrebni za spremanje rajčice za zimu:
- 15 kilograma zrelih cijelih rajčica
- 3/4 šalice soka od limuna
Zarežite X na svakoj rajčici i dodajte ih u proključalu vodu. Kratko ih kuhajte, a zatim prebacite u posudu s hladnom vodom kako bi završile proces kuhanja. Zatim uklonite kožu svih rajčica.
Stavite prazne staklenke 10 minuta da se steriliziraju, a nakon toga ih izvadite iz vode. Isto učinite i sa poklopcima.
U svaku staklenku stavite 2 žlice soka od limuna, a nakon toga ih ravnomjerno napunite oguljenim rajčicama. Napunjene staklenke prelijte vrućom vodom, a potom ih zatvorite poklopcima. Nakon što su dobro zatvorene, stavite ih opet u vruću vodu u veliki lonac. Trebaju biti potpuno potopljene i prekrivene vodom.
Kuhajte 45 minuta, dodajući još vruće vode koliko je potrebno da se održi razina vode iznad staklenki. Izvadite staklenke i stavite ih na stol da se osuše i ohlade. Tako spremljene rajčice za zimu čuvajte na suhom, hladnom i tamnom mjestu.