Jedna šalica sirovih jagoda osigurava vitamin C, vlakna i ključne minerale. Stoga svakako ne želite propustiti nutritivne prednosti jagoda tako što ćete u hladnjaku uvenuti ili upljesniviti. Nakon što ste kupili svoje savršene jagode, sat počinje otkucavati. Jagode traju 3 do 7 dana u hladnjaku.
Upotrijebite ove savjete i trikove kako biste osigurali najduži rok skladištenja svojih jagoda i naučili spremiti jagode za zimu. Zamrzavanjem jagoda možete uživati u ovom ukusnom ljetnom voću tijekom cijele godine, a pogotovo zimi. Jagode se mogu čuvati mjesecima u zamrzivaču kada su pravilno spremljene.
Za zamrzavanje cijelih jagoda za zimu:
- Isperite i zatim nježno osušite.
- Odrežite stabljiku i stavite prerezanu stranu prema dolje na lim za pečenje obložen pergamentom ili voštanim papirom.
- Stavite nepokriveno u zamrzivač na najmanje šest sati do 24 sata.
- Prebacite jagode u plastičnu vrećicu ili posudu za zamrzavanje.
Ako planirate koristiti svoje smrznute jagode u smoothiejima, pitama ili receptima za napitke, možda biste trebali narezati jagode prije zamrzavanja.
Narezane smrznute jagode lakše će se uklopiti u smoothieje i brže će se otopiti za umake i druge načine kuhanja.