Sporo kuhani buncek odlično je jelo osobito u zimskim mjesecima. Donosimo recept kako pripremiti sporo kuhani buncek.
Sastojci za sporo kuhani buncek:
- 1 kg šunke
- 6 šalica pilećeg temeljca
- 200 g celera, velike kockice
- 150 g luka
- 100 g mrkve
- 3 češnja češnjaka
- 5 žlica senfa
- 5 žlica meda
- sol
- papar
Sporo kuhani buncek priprema:
Na početku pripreme kuhanog bunceka, najprije lagano pomiješajte sve sastojke u loncu.
Nakon toga lonac s buncekom možete poklopiti te ga kuhajte na laganoj vatri osam do deset sati dok ne dobijete zadovoljavajuću mekoću mesa. Da biste znali je li meso kuhanog bunceka dovoljno mekano, provjerite je li meso već počelo otpadati s kosti.
Nakon što je buncek kuhan, ocijedite ga i ostavite kako bi se nakratko ohladio. Tekućinu u kojoj se buncek sporo kuhao, po ukusu možete začiniti solju i paprom.
Kada je prošlo određeno vrijeme te se buncek ohladio, otkoštite ga i skinite masnu kožu. U skladu s tim podijelite meso. Sporo kuhani buncek poslužite s prilogom od salate od kupusa i batata ili uz tekućinu i kruh sa strane.