Jela sa špinatom /

Kako se priprema špinat na mlijeku?

Image
Foto: Pixabay

Što može biti bolje od kremastog špinata s muškatnim oraščićem?Jeste li ikad probali špinat na mlijeku?

1.5.2022.
9:27
Pixabay
VOYO logo

Špinat na mlijeku savršen je prilog uz svako pečenje, a posebno dobro za blagdane. Donosimo vam jedan vrlo jednostavan i popularan recept.

Sastojci za špinat na mlijeku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 25 g maslaca
  • mali luk, sitno nasjeckan
  • 2 žlice običnog brašna
  • 200 ml punomasnog mlijeka
  • 40 dkg špinata
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • svježi muškatni oraščić, za ribanje

Špinat na mlijeku ne zahtjeva kompliciranu pripremu. Sve detalje oko pripreme donosimo u nastavku.

Prvo u loncu zagrijte 25 g maslaca, zatim dodajte 1 sitno nasjeckani luk i kuhajte 5 minuta dok ne omekša. Nakon toga umiješajte 2 žlice glatkog brašna i kuhajte 2 minute, a zatim polako počnite umiješati 200 ml punomasnog mlijeka. Kada se sve sjedini, lagano kuhajte 5 minuta dok se umak ne zgusne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu stavite špinat u veliko cjedilo. Prelijte kuhalom punim kipuće vode dok listovi ne uvenu. Špinat stavite u čistu krpu, ocijedite višak tekućine, a zatim ga grubo nasjeckajte. U umak umiješajte 100 ml vrhnja, lagano zagrijte, zatim sitno naribajte preko svježeg muškatnog oraščića i dobro začinite.

I evo, vaš špinat na mlijeku je gotov. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo