Za savršenu mekanu kajganu pecite jaja polako i često ih miješajte. Šparoge sa jajima na kajganu možete pripremiti za doručak ili međuobrok. Kako pripremiti šparoge sa jajima?
Sastojci potrebni za pripremu šparoge sa jajima na kajganu:
• 4 jaja
• ⅓ šalice mlijeka
• žličica soli
• žličica svježe mljevenog crnog papra
• 3 žlice maslinovog ulja
• šalica sitno nasjeckanih malih šparoga
• ¼ šalice nasjeckanog svježeg peršina
Postupak pripreme šparoge sa jajima na kajganu:
Umutite jaja, mlijeko, sol i papar. Zagrijte tavu i dodajte 2 žlice ulja u tavu. U tavu dodajte jaja i šparoge. Smanjite vatru. Pecite oko 10 minuta, odnosno dok jaja ne omekšaju i počnu se stezati. Umiješajte peršin; pokapajte preostalom 1 žlicom ulja.