Šparoge s umakom holandez zanimljivo je i ukusno jelo. Priprema je jednostavna, a jelo je gotovo za manje od sat vremena.
Šparoge s umakom holandez sastojci:
- 12 šparoga
- 12 krumpira
- 4 žumanjka
- žličica senfa
- 12 kriški šunke
- 25 dkg maslaca
- 0,5 dcl bijelog vina
- šećer
- sol
- papar
Šparoge s umakom holandez priprema:
Šparoge očistite i kuhajte u vodi u koju ste dodali dvije žličice soli i žličicu šećera. Kuhajte ih oko 15 minuta. Skuhajte krumpir.
Izmiješajte bijelo vino i žumanjke, kada donijete svijetulu krenu stavite je na paru i dalje kuhajte. Dodajte papar, sol i miješajte. Podlijevajte s rastopljenim maslacem. Napravili ste umak holondez.
Šparoge umotajte u kriške đšunke, stavite na tanjur i poslužite uz kuhani krumpir i umak holandez.
Šparoge s umakom holandez poslužite kao predjelo.