Za pripremu šparoga, najprije stavite grill tavu na plamenik ploče štednjaka postavljen na srednju temperaturu. Ako koristite običnu tavu dodajte i par žlica ulja u tavu ili malo maslaca. Zatim operite i osušite šparoge.
Odrežite krajeve šparoga na otprilike dva do tri centimetra. Donji dijelovi su drvenasti i jednostavno nisu ukusni. Također će im pomoći da se ravnomjerno ispeku budući da su krajevi većeg promjera od ostalih.
Obrezane šparoge stavite u zdjelu ili tanjur za pite. Zatim pokapajte malo maslinovog ulja ili ulja po vašem izboru. Nakon toga šparoge pospite malo soli, papra i češnjaka u prahu.
Čistim rukama ili hvataljkama promiješajte šparoge tako da budu ravnomjerno obložene uljem i začinima i spremne za pečenje na grill tavi. Hvataljkom dodajte šparoge i ostaviti ih da se prže na grill tavi. Čut ćete prekrasno cvrčanje, poput slatke simfonije.
Često ih okrećite dok su u tavi. Primijetit ćete da će šparoge iz blijedozelene postati tamnozelene. Za njihovo pečenje obično je potrebno oko osam do deset minuta termičke obrade u grill tavi.