Špageti s repovima morskih kozica i peštom od crnih maslina jelo je koje je gotovo za manje od pola sata, jednostavno je za pripremu, a vrlo ukusno.
Pripremite ovo jelo kao glavno jelo ili predjelo.
Špageti s repovima morskih kozica i peštom od crnih maslina sastojci:
- 50 dkg integralne tjestenine
- 120 g crnih maslina
- 4 žlice peršina
- 40 dkg repova morskih kozica
- 5 dkg pinjola
- 2 češnja češnjaka
- 10 mini rajčica
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Špageti s repovima morskih kozica i peštom od crnih maslina priprema:
Špagete skuhajte u slanoj vodi.
U sjekač stavite masline, češnjak, 2/3 pinjola, peršin, 1 dcl maslinovog ulja, sol i papar. Napravite jednoličnu smjesu.
U tavu stavite pržiti preostale pinjole. Dodajte 3 žlice maslinovog ulja, repove kozica i pržite oko dvije minute.
Tjesteninu procijedite, stavite na tavu s kozicama i pinjolima, dodajte pešt od malsina i rajčice koje ste prepolovili.
Špageti s repovima morskih kozica i peštom od crnih maslina su gotovi i možete ih poslužiti.