Špageti s dagnjama sve su popularnije jelo među mladima i starima, kao i među ljubiteljima i ne ljubiteljima morskih plodova. Svojim okusom ovo je jelo zaista privlačno, a privlačno je jer su špageti s dagnjama brzo gotovi, treba vam svega 30 minuta.
Da bi se špageti s dagnjama našli na vašem stolu treba vam:
- 300 g špageta
- 300 g dagnji
- luk
- režanj češnjaka
- svježi peršin
- 10 dcl pasirane rajčice
- 10 dcl bijelog vina
- maslinovo ulje
- sol, papar
Špageti s dagnjama priprema:
Na samom početku skuhajte rižu i otopite smrznute dagnje u malo vrele vode. Ako koristite svježe, potrebno ih je očistite te će vam to produžiti i vrijeme pripreme jela.
Dok se tjestenina kuha, narežite luk, češnjak i svježi peršin te u loncu zagrijte maslinovo ulje. Kada se ono zagrije, popržite luk, češnjak i svježi peršin te dodajte dagnje. Iznimno malo posolite i popaprite jer će dagnje same po sebi pustiti slanoću. Dodajte pasiranu rajčicu i vino te sve povremeno miješajte dok se dagnje ne otvore i tada je priprema gotova. Poslužite kao umak za špagete.
Špageti s dagnjama postat će vam novo najdraže jelo!