Špageti Carbonara vrlo često se nađe na jelovniku ljubitelja jela s tjesteninom. Osim što je jelo gotovo za pola sata, priprema je jednostvna, vrlo je ukusno i zasitno.
Špageti Carbonara sastojci:
- 40 dkg špageta
- 2 češnja češnjaka
- 12 dkg pancete
- 4 jaja
- 8 dkg naribanog sira
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Špageti Carbonara priprema:
Špagete kuhajte u slanoj vodi.
U tavu na ulje dodajte pancetu i češnjeve češnjaka koje ste zdrobili. Kada se poprži, pustite pancetu neka se ohladi-
U visoku posudu umutite dva jaja i dodajte još dva žumanjka, naribani sir i sve izmiješajte. Nakon nekoliko minuta tjesteninu procijedite, izvadite češnjak i stavite tjesteninu u tavu preko pancete.
Promiješajte, te dodajte smjesu od jaja i sira. Pospijte s paprom i poslužite. Špageti Carbonara poslužite kao glavno jelo.