Sorta crvenog luka često je uzgajana vrsta povrća. Osim za jelo, sorta crvenog luka koristi se i kao ljekovit sastojak u izradi različitih ljekovitih pripravaka.
Sjetva sorte crvenog luka se obavlja lučicama koje se sijaju u rano proljeće. Zemlja bi trebala biti slabo kisela do neutralna. Sortu crvenog luka dobro je saditi nakon mrkve ili graška.
Temperatura koja je pogodna za razvoj sorte crvenog luka je 15 - 25 stupnjeva Celzijevih. Sorta crvenog luka ima dobru otpornost na niske temperature pa mogu izdržati temperature čak i do – 5 stupnjeva Celzijevih.
Crveni luk može se koristiti u različitim salatama, za pirjanje, kuhanje i gotovo svakom aspektu kuhinje. Osim prilikom kuhanja, sorta crvenog luka može se koristiti i kao ljekovita biljka. Osim toga, crveni luk služi i kao dobra zaštita biljaka u domaćim pripravcima.