Želite ispeći ribu kao u restoranu? Soljenje ribe prije pečenja velik je dio same pripreme ribe. Vrijeme soljenja trajati će neko vrijeme pa se pripremite na strpljenje.
Riba će biti puno boljeg okusa ako provedete soljenje prije pečenja. Tako će dobiti će biti bjelje i čvršće ako se namače pola sata u salamuri. Sol bolje prodire i riba dobiva čvršću, zadovoljavajuću konzistenciju. Meso je boljeg okusa i lakše se rukuje. Riba koja je namočena u salamuri može se kuhati na nižim temperaturama, može raditi unutarnja temperatura oko ili nešto ispod 50°C.
Izračunajte omjere za svoju salamuru na bazi 100 ml soli na 1 litru vode. Svaki komad ribe, težine 150-180 g, stavite u ovu 10% salamuru na 15 do 20 minuta prije prženja. Cijeli dio ribe može se namakati u salamuri sat vremena. Tako izgleda soljenje ribe prije pečenja.
Jedan dodatni trik je zamijeniti malu količinu soli šećerom. Obrišite salamuru prije prženja. Kozice su također sočnije nakon kratkog vremena u salamuri. Soljenje ribe prije pečenja definitivno će poboljšati okus ribe.