Priprema mesa /

Soljenje mesa u vodi: Zašto se soli meso u vodi?

Image
Foto: Pixabay

Soljenjem mesa u vodi dobiva se mnogo kvalitetnija namirnica. Zašto se soli meso u vodi?

6.5.2022.
10:45
Pixabay
VOYO logo

Soljenje mesa u vodi bilo je popularno još prije vremena hladnjaka, kako bi se mesu produžio rok trajanja. U današnjim vremenima meso se ponajprije soli iz nekoliko razloga.

Kada meso stavite u kupku sa slanom vodom mirisnog okusa, otopina će ući u meso kako bi se izjednačila razina soli. To znači da vaše meso ima veći udio tekućine, prije nego što se čak i zagrije, pa će kada ga kuhate, izgubiti istu količinu vlage, ali će zadržati sočnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Soljenje mesa u vodi daje mesu izvrstan okus, ali će ga ujedno i omekšati do teksture poput maslaca, što će svakom gurmanu zasigurno goditi. Kada se meso soli u vodi, ono počinje razgrađivati svoje proteine, koji se opuštaju. Na taj način soljenjem dobivamo mnogo nježniji okus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo