Kulinarstvo / Savjeti za pravilno soljenje mesa prije pečenja

Image
Foto: Pixabay

Postoji li išta bolje od savršeno začinjenog obroka? Za to je potrebno znati nekoliko trikova za soljenje mesa prije pečenja. Donosimo sve što trebate znati o soljenju mesa prije pečenja.

21.7.2022.
12:20
Pixabay
VOYO logo

Ako ste poput većine domaćih kuhara, vjerojatno začinite meso neposredno prije kuhanja, dodajući malo soli za dodatni okus. Međutim, drugačiji pristup za soljenje mesa prije pečenja će učiniti vaše jelo još ukusnijim. Otkrijte kada i kako soliti meso prije pečenja kako bi postigli iznimno mekane i aromatične rezultate.

Konvencionalni savjeti za soljenje mesa prije pečenja obično preporučuju soljenje neposredno prije stavljanja na tavu ili roštilj . Iako ta metoda može dobro funkcionirati, pogotovo ako meso uzimate iz trgovine neposredno prije kuhanja, postoji još jedna opcija za soljenje mesa prije pečenja koju preporučuju mnogi kuhari, a zove se suho salamurenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suho salamurenje je postupak dodavanja soli vašem mesu nekoliko sati ili čak cijeli dan prije pečenja. Također uključuje veću količinu soli nego što biste koristili za uobičajeno začinjanje prije kuhanja. Ova metoda funkcionira i za više od samog odreska. Možete sušiti salamure većine komada govedine, svinjetine i peradi. S druge strane, mljeveno meso i plodovi mora ne bi se trebali soliti dulje vrijeme, a trebali biste izbjegavati ovu metodu za soljenje mesa prije pečenja s mesom koje je već dobro nasoljeno, poput šunke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo