Kruške su vrlo bogate vlaknima topivim u vodi, što ih čini izvrsnim za probavu i zdravlje crijeva. Bogati su vitaminima A, B1, B2, C, E, folatima i niacinom, te mineralima poput bakra, kalija i fosfora.
Za izradu soka od krušaka za zimu možete upotrijebiti bilo koju vrstu krušaka koje možete pronaći, samo provjerite jesu li zrele i mekane do laganog pritiska (gotovo konzistencije zrelog avokada). Ako dobijete kruške koje još nisu zrele, ostavite ih nekoliko dana na sobnoj temperaturi da sazriju i postanu slatke, nakon toga ih možete oguliti.
Iako su zrele kruške jako slatke, kod pripreme soka od krušaka za zimu dodajte vrlo malu količinu šećera kako se sok od krušaka ne bi brzo pokvario. Iz istog razloga dodajte i limunov sok. Za miješanje svih sastojaka koristite uronjivi mikser, jer ga je puno lakše očistiti od ostalih blendera. Ako nemate uronjivi mikser, naravno, za izradu soka od krušaka za zimu možete koristiti bilo koji blender koji imate.
Sve zajedno prokuhajte, a kada sok od krušaka zavrije možete ugasiti vatru i uliti u prethodno sterilitrane staklene boce. Po želji dodajte konzervans i promiješajte. Provedite zimske dane uživajući u domaćem soku od krušaka.