Sočni muffini s jabukama odličan su voćni desert. Ovi muffini nisu zahtjevni za pripremu, a vrlo su ukusni. Pratite recept i saznajte kako pripremiti sočne muffine s jabukama.
Sastojci za sočne muffine s jabukama:
- 250 g običnog jogurta
- 100 g zobenih pahuljica
- 3 žlice ulja
- 80 g šećera
- 1 jaje
- 125 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- ½ žličice mljevenog cimeta
- 2 jabuke
- 60 g grožđica
Kod pripreme sočnih muffina s jabukama važno je dobro se pripremiti. Najprije Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih. Obložite 16 kalupa za muffine papirnatim okvirima koje već negdje vjerojatno imate spremne.
U sljedećem koraku pomiješajte jogurt, zob, ulje, šećer i jaje u zdjeli. Lagano umiješajte prosijano brašno, prašak za pecivo i cimet s jabukom i grožđicama. Nemojte previše miješati, jer bi tijesto za sočne muffine s jabukama trebalo biti dosta grudičasto.
Žlicom ravnomjerno rasporedite smjesu za muffine u papirnate kalupe i pecite ih tako 15 minuta, zatim promijenite položaj kalupa i pecite još 5-7 minuta ili dok ne porumeni i dok štapić ne izađe čist kada se umetne u sredinu.
Ostavite muffine s jabukama da se ohlade u kalupima oko pet minuta prije nego što ih stavite na pladanj.