Sočni mramorni kolač je bakin najdraži recept. Zavirite u prošlost i pripremite sočni mramorni kolač pomoću našeg recepta.
Sastojci za sočni mramorni kuglof:
- 200 g maslaca
- 200 g šećer
- 1 prstohvat soli
- 4 jaja
- 2 dl mlijeka
- 400 g brašno
- 1 čajna žličica prašak za pecivo
- 1 mahune vanilije
- 1 paket vanilin šećer
- 100 g tamna čokolada
- voda, kipuća
- Šećer u prahu za posipanje
Kako se priprema sočni mramorni kuglof?
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva kako biste započeli pripremu sočnog mramornog kolača. Stavite maslac u zdjelu, umiješajte šećer i sol. Umutite jedno po jedno jaje, nastavite tući dok smjesa ne postane svjetlija. Umiješajte mlijeko.
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, umiješajte u smjesu. Podijelite tijesto na 2 dijela. Mahunu vanilije prerežite po dužini, izdubite sjemenke, pomiješajte sjemenke s vanilin šećerom ispod jedne od polovica tijesta.
Čokoladu izmrvite, stavite u zdjelu, prelijte vodom, ostaviti da odstoji oko 2 min. Pažljivo odlijte vodu, umiješajte čokoladu dok ne postane glatka i umiješajte u drugu polovicu tijesta. Ulijte svijetlo tijesto u pripremljeni oblik. Odozgo rasporedite tamno tijesto, vilicom povucite u spiralu ispod svijetlog tijesta.
Pecite sočni mramorni kolač oko 50 min u donjoj polovici pećnice. Izvadite, malo ohladite, okrenite na rešetku i ostaviti da se ohladi. Sočni mramorni kolač pospite šećerom u prahu.