Slastičarna /

Recept za sočni čokoladni biskvit za tortu

Image

Donosimo recept za sočni čokoladni biskvit za tortu. Volite čokoladu? Evo recepta za sočni čokoladni biskvit za tortu.

20.10.2021.
15:59
VOYO logo

Ovakav sočni čokoladni biskvit za tortu je prikladan za različite prigode, relativno je jednostavan za napraviti, a većina koja ga proba je zadovoljna s njim. Ne zahtjeva puno sastojaka, jednostavan je za pripremu, a može se napraviti dan ranije kako ne biste žurili s kolačem u zadnji tren.

Sastojci za čokoladni biskvit:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 9 jaja
  • 250 g šećera
  • Prstohvat soli
  • 300 g oštrog brašna
  • 50 g kakao ( tamni za kolače )
  • 3 žlice tople vode
  • 3 žlice ulja
  • ½ praška za pecivo

Priprema sočnog čokodanog biskvita za tortu:

1 . Dno kalupa ( 26 cm ) obložiti papirom za pečenje, a rub namazati maslacem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2 . Odvojiti bjelanjke i žumanjke.

3 . U posudu staviti bjelanjke i sol te nakratko miksati dok se bjelanjci ne zapjene.

4 . Postepeno dodavati šećer te sve umutiti u čvrst snijeg.

5 . Uz daljnje miksanje dodavati jedan po jedan žumanjak te sve umutiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6 . Uz stalno miksanje , u laganom mlazu , dodavati vodu i ulje.

7 . Sve suhe sastojke sjediniti , smanjiti mikser na najmanju brzinu te žlicom polako dodavati suhe sastojke. Kada pravite tamni biskvit kako treba obavezno prosijati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8 . Samo nakratko mikserom spojiti sastojke a onda sve lijepo sjediniti laganim , kružnim pokretima špatulom kako se smjesa ne bi slegnula.

9. Biskvit istresti u pripremljeni kalup , poravnati ga te ga staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva cca . 40 – 45 minuta.

10 . Pečeni biskvit izvaditi iz pećnice te ga ostaviti 10 minuta u kalupu.

11 . Biskvit osloboditi iz kalupa te ga ostaviti da se u potpunosti ohladi. Upravo ste pripremili sočni, čokoladni biskvit za tortu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo