Ovakav sočni čokoladni biskvit za tortu je prikladan za različite prigode, relativno je jednostavan za napraviti, a većina koja ga proba je zadovoljna s njim. Ne zahtjeva puno sastojaka, jednostavan je za pripremu, a može se napraviti dan ranije kako ne biste žurili s kolačem u zadnji tren.
Sastojci za čokoladni biskvit:
- 9 jaja
- 250 g šećera
- Prstohvat soli
- 300 g oštrog brašna
- 50 g kakao ( tamni za kolače )
- 3 žlice tople vode
- 3 žlice ulja
- ½ praška za pecivo
Priprema sočnog čokodanog biskvita za tortu:
1 . Dno kalupa ( 26 cm ) obložiti papirom za pečenje, a rub namazati maslacem.
2 . Odvojiti bjelanjke i žumanjke.
3 . U posudu staviti bjelanjke i sol te nakratko miksati dok se bjelanjci ne zapjene.
4 . Postepeno dodavati šećer te sve umutiti u čvrst snijeg.
5 . Uz daljnje miksanje dodavati jedan po jedan žumanjak te sve umutiti.
6 . Uz stalno miksanje , u laganom mlazu , dodavati vodu i ulje.
7 . Sve suhe sastojke sjediniti , smanjiti mikser na najmanju brzinu te žlicom polako dodavati suhe sastojke. Kada pravite tamni biskvit kako treba obavezno prosijati.
8 . Samo nakratko mikserom spojiti sastojke a onda sve lijepo sjediniti laganim , kružnim pokretima špatulom kako se smjesa ne bi slegnula.
9. Biskvit istresti u pripremljeni kalup , poravnati ga te ga staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva cca . 40 – 45 minuta.
10 . Pečeni biskvit izvaditi iz pećnice te ga ostaviti 10 minuta u kalupu.
11 . Biskvit osloboditi iz kalupa te ga ostaviti da se u potpunosti ohladi. Upravo ste pripremili sočni, čokoladni biskvit za tortu.