Recept i priprema /

Sočni čokoladni biskvit za tortu za savršen čokoladni desert

Image
Foto: Pixabay

Sočni čokoladni biskvit za tortu uvijek je najbolji izbor. Pratite recept i pripremite sočni čokoladni biskvit za tortu.

9.7.2022.
12:35
Pixabay
VOYO logo

Sočni čokoladni biskvit za tortu je biskvit koji će se uklopiti u svaki recept.

Sastojci za sočni čokoladni biskvit za tortu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 130 g punomasnog mlijeka
  • 130 g maslaca
  • 80 g brašna
  • 40 g kakaa u prahu
  • 8 žumanjaka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 8 bjelanjaka
  • 130 g šećera
  • Prstohvat soli

Priprema sočnog čokoladnog biskvita za tortu:

Zagrijte pećnicu na 140 C i obložite kalup za torte papirom za pečenje. Mlijeko i maslac pomiješajte u malom loncu na srednje jakoj vatri i zagrijavajte dok se maslac ne otopi i mlijeko samo kuha

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brašno, kakao prah i sol prosijte u veću zdjelu i prelijte vrućim mlijekom i maslacem, miješajte dok se ne sjedine. Dodajte žumanjke i ekstrakt vanilije, te miksajte dok se ne sjedini.

U zdjelu samostojećeg miksera s nastavkom za pjenjač dodajte snijeg od bjelanjaka i umutite dok ne postane pjenasto. Dodajte šećer i tucite na srednje niskoj temperaturi dok ne postane mekano. Dodajte ⅓ u smjesu od žumanjaka i miješajte dok se dobro ne sjedini.

Dodajte posvijetljenu smjesu žumanjaka preostaloj smjesi i lagano pjenjačom miksajte smjesu dok se ne sjedini. Prebacite tijesto u obložen lim i stavite ga u veći pleh napunjen vrućom, ali ne kipućom vodom. Pecite 75 minuta ili dok se sočni čokoladni biskvit za torte ne vrati natrag kada ga dodirnete. Ohladite na rešetki 5 min.

Uživajte u sočnom čokoladnom biskvitu za torte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo