Sočni čokoladni biskvit za tortu je biskvit koji će se uklopiti u svaki recept.
Sastojci za sočni čokoladni biskvit za tortu:
- 130 g punomasnog mlijeka
- 130 g maslaca
- 80 g brašna
- 40 g kakaa u prahu
- 8 žumanjaka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 8 bjelanjaka
- 130 g šećera
- Prstohvat soli
Priprema sočnog čokoladnog biskvita za tortu:
Zagrijte pećnicu na 140 C i obložite kalup za torte papirom za pečenje. Mlijeko i maslac pomiješajte u malom loncu na srednje jakoj vatri i zagrijavajte dok se maslac ne otopi i mlijeko samo kuha
Brašno, kakao prah i sol prosijte u veću zdjelu i prelijte vrućim mlijekom i maslacem, miješajte dok se ne sjedine. Dodajte žumanjke i ekstrakt vanilije, te miksajte dok se ne sjedini.
U zdjelu samostojećeg miksera s nastavkom za pjenjač dodajte snijeg od bjelanjaka i umutite dok ne postane pjenasto. Dodajte šećer i tucite na srednje niskoj temperaturi dok ne postane mekano. Dodajte ⅓ u smjesu od žumanjaka i miješajte dok se dobro ne sjedini.
Dodajte posvijetljenu smjesu žumanjaka preostaloj smjesi i lagano pjenjačom miksajte smjesu dok se ne sjedini. Prebacite tijesto u obložen lim i stavite ga u veći pleh napunjen vrućom, ali ne kipućom vodom. Pecite 75 minuta ili dok se sočni čokoladni biskvit za torte ne vrati natrag kada ga dodirnete. Ohladite na rešetki 5 min.
Uživajte u sočnom čokoladnom biskvitu za torte.