Sočne kokos kocke mogu se jesti uz popodnevnu kavu, kao desert nakon ručka ili pak kao grickalica pred televizijom. Nevažno kada se odlučite za sočne kokos kocke, one će vas svaki put iznova oduševiti.
Biskvit: 2 jaja, 10 žlica mlijeka, 10 žlica šećera, 10 žlica ulja, 1 prašak za pecivo, 7 žlica brašna, 7 žlica kokosa, 2 žlice kakaa.
Preljev: 200 ml mlijeka, 2 vanilin šećera, 6 žlica šećera
Za sočne kokos kocke biskvit potrebno je odvojiti žutanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka napravite snijeg pa ga ostavite za kasnije, a žumanjke pjenasto umutite sa šećerom. U žutanjke dodajte i ulje i mlijeko i dobro umiješajte. Sada sjedinite sve suhe sastojke pa ih postepeno dodajte u žutanjke. Nakon što ste i to sjedinili, možete umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu za biskvit ulijte u nauljeni protvanj i pecite na 180 stupnjeva.
Nakon što se biskvit ispekao u mlijeku zakuhajte šećer tako da dobijete preljev za sočne kokos kocke. Na vrući biskvit izliti preljev te pustiti da se ohladi.
Nakon što su se sočne kokos kocke ohladile na njih možete staviti čokoladnu glazuru ili šlag, ovisno o tome što više volite.