Kuharica /

Kako se priprema sočan biskvit?

Image
Foto: Pixabay

Podloga za svaki kolač i tortu je sočan biskvit. No kako se priprema sočan biskvit?

23.11.2022.
13:59
Pixabay
VOYO logo

Kolači i torte nisu ukusne ako sočan biskvit izostaje. Ako je biskvit suh, odmah cijela slastica ne valja. Upravo zbog toga svaki se slastičar treba pobrinuti da napravi sočan biskvit. Iako mnogi misle da je to teško, ako imate pravi recept, sočan biskvit bit će svaki koji pripremite.

Za sočan biskvit trebate:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 jaja
  • 6 žlica glatkog brašna
  • 7 žlica ulja
  • 7 žlica mlijeka
  • 2 žlice grisa
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 5 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo

Sočan biskvit priprema:

Stavite pećnicu da se zagrijava na 180 stupnjeva. Pomiješajte suhe sastojke, osim šećera i vanilin šećera. U drugoj posudi izmiksajte šećer i vanilin šećer zajedno s jajima, a zatim dodajte mlijeko i ulje. Izmiksajte pa dodajte suhe sastojke. Pomiješajte sve kuhačom. Pecite 20 minuta u limu kojeg ste prije pobrašnili i namastili. Probajte čačkalicom je li sočan biskvit iznutra pečen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj sočan biskvit toliko je ukusan da ga možete poslužiti i samostalnog, bez krema!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo