Kuharica /

U čemu je tajna pripreme smrznutog graška? Kako se priprema smrznuti grašak?

Image
Foto: Pixabay

Cijeli život pogrešno ste kuhali smrznuti grašak. Možete imati slatki, kremasti grašak za manje od 10 minuta.

18.11.2022.
10:48
Pixabay
VOYO logo

Priprema smrznutog graška ne razlikuje se puno od pripreme svježeg graška. Kod pripreme smrznutog graška najbolje je sol dodati na kraju, prije nego što jelo bude spremno za posluživanje. Prerano soljenje može dehidrirati grašak i on neće biti tako sladak. Posolite ga te nakon što ga skuhate.

Sastojci potrebni kako bi idealno skuhali smrznuti grašak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg smrznutog zelenog graška
  • 6 žlica maslaca
  • 2 žličice šećera
  • 3 češnja češnjaka, svježa, zgnječena
  • sol po ukusu
  • crni papar po ukusu

Smrznuti grašak priprema:

Pomiješajte smrznuti grašak, maslac, šećer i češnjak u tavi srednje veličine. Kuhajte na srednjoj vatri dok se maslac ne otopi i grašak ne zagrije, oko 5-7 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povremeno promiješajte. Maknite s vatre, ocijedite svu tekućinu, posolite i popaprite grašak. Poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo