Priprema smrznutog graška ne razlikuje se puno od pripreme svježeg graška. Kod pripreme smrznutog graška najbolje je sol dodati na kraju, prije nego što jelo bude spremno za posluživanje. Prerano soljenje može dehidrirati grašak i on neće biti tako sladak. Posolite ga te nakon što ga skuhate.
Sastojci potrebni kako bi idealno skuhali smrznuti grašak:
- 50 dkg smrznutog zelenog graška
- 6 žlica maslaca
- 2 žličice šećera
- 3 češnja češnjaka, svježa, zgnječena
- sol po ukusu
- crni papar po ukusu
Smrznuti grašak priprema:
Pomiješajte smrznuti grašak, maslac, šećer i češnjak u tavi srednje veličine. Kuhajte na srednjoj vatri dok se maslac ne otopi i grašak ne zagrije, oko 5-7 minuta.
Povremeno promiješajte. Maknite s vatre, ocijedite svu tekućinu, posolite i popaprite grašak. Poslužite.