Kada se gamberi pravilno zamrznu, zadrže svoj okus i teksturu, te se mogu koristiti u bilo kojem jelu koje zahtijeva svježe gambere. Saznajte kako se pripremaju smrznuti gamberi. Donosimo jednostavni recept za pripremu smrznutih gambera.
Sastojci:
- 500 g smrznutih gambera, odmrznutih
- 2 češnja češnjaka, usitnjena
- 2 žlice maslinovog ulja
- Sok od 1 limuna
- 2 žlice svježeg peršina, sitno nasjeckanog
- Sol i papar po ukusu
Kako se pripremaju smrznuti gamberi?
Odmrznite gambere prema uputama na pakiranju, a zatim ih ocijedite i osušite kuhinjskim ubrusom. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte usitnjeni češnjak i dinstajte 30 sekundi, dok ne omekša i zamiriše.
Dodajte gambere u tavu i dinstajte ih 3-4 minute, dok ne postanu ružičasti. Pazite da ih ne prekuhate, jer će postati gumasti. Dodajte sok od limuna, svježi peršin, sol i papar po ukusu. Dobro promiješajte.
Poslužite tople gambere sa omiljenim prilogom, poput riže, tjestenine ili kruha. Dobar tek! Smrznuti gamberi su odličan sastojak za razne recepte, bilo da ih koristite u tjestenini, riži ili salatama.