Ukusan, sočan i nježan bakalar u pećnici preliven je limunovim preljevom koji ne nadjačava osjetljivu ribu. Gotovo za manje od 30 minuta, ovo je jedan od mojih omiljenih recepata za ribu za svoju obitelj. Sastojci potrebni za ovaj ukusni recept za smrznuti bakalar su 2 žlice neslanog rastopljenog maslaca, limunov sok, mljeveni svježi češnjak, sol, izmrvljena crvena paprika, 4 fileta smrznutog bakalara i paprika.
Zagrijte pećnicu na 220°C. Lagano poprskajte posudu za pečenje neljepljivim sprejom. U manjoj zdjeli umutite maslac, limunov sok, češnjak, sol i mrvice crvene paprike. Stavite filete bakalara u posudu za pečenje. Na vrh ulijte smjesu s maslacem. Četkicom po potrebi ravnomjerno rasporedite gusti umak na filete. Na kraju sve zajedno pospite mljevenom paprikom.
Pecite nepokriveno dok riba ne postane neprozirna i lako se ljušti vilicom. Ovisno o debljini ribljih fileta i pećnici, to bi trebalo potrajati oko 25 minuta.
Ovo je brz i jednostavan recept za smrznuti bakalar.